Pella Voice
Πολιτισμός

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ: Και φέτος στην. πλ. Ομονοίας, αντί για την πλ. Αγίου Γεωργίου οι εκδηλώσεις του Δήμου


Για άλλη μια χρονιά, ο Δήμος Πατρέων, προτίμησε την πλατεία Ομονοίας, στο σημείο όπου βρίσκεται η προτομή του πατρινού επαναστάτη – αγωνιστή Παναγιώτη Καρατζά και όχι την πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου εξελίχθηκαν τα ιστορικά γεγονότα της κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης, για να τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Μαρτίου, η ορχήστρα «Θεόφιλου Κάβουρα» ερμήνευσε  δύο έργα του αείμνηστου μαέστρου, διασκευασμένα στο πνεύμα της ημέρας.  Από την θεατρική ομάδα «από κοινού» της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο αφιερωμένο στον πατρινό αγωνιστή του 1821 Παναγιώτη Καρατζά.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Οργανισμών, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος της ιεράς Μητρόπολης Πατρών και αντιπροσωπείες Πολιτιστικών Συλλόγων. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές από το 19ο, 3ο και 4ο γυμνάσιο και μαθητές από το 5ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο.

Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και το 5ο Δημοτικό Σχολείο.



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Ο Δεσπότης της Πάτρας στη λάρνακα του Παλαιών Πατρών Γερμανού

Δημητρίου

Χρύσα Κατσαρίνη: Δίνει παράσταση στη Πάτρα

news

Ταμπάκος, Θάνου, Μπακογιάννη έρχονται απόψε στην Ελίκη στο παγκόσμιο φεστιβάλ!

news