Pella Voice
Πολιτική

Αντρέας Άντερσον: Το ψευδώνυμο του Αντρέα Παπανδρέου στον ιατρικό φάκελο του Χέρφιλντ


Άγνωστες πλευρές της νοσηλείας του Αντρέα Παπανδρέου στο Χέρφιλντ αποκαλύπτει ο Λάμπης Τσιριγωτάκης 35 χρόνια μετά στο νέο βιβλίο του που παρουσιάζουν αύριο οι εκδόσεις “Λιβάνης”.

Ο Αντρέας Παπανδρέου εισήχθη στο Χέρφιλντ με το ψευδώνυμο Αντρέας Άντερσον. Προηγουμένως είχε επισκεφτεί νοσοκομείο στο Βισμπάντεν της Γερμανίας και εν συνεχεία στο «Σεντ Τόμας» του Λονδίνου όπου διαπιστώνεται ότι η κατάσταση της υγείας του είναι επικίνδυνα επιβαρυμένη με στένωση αορτής στην βαλβίδα, βουλωμένες αρτηρίες και 23 κιλά υγρό στο σώμα του.

Στο «Σεντ Τόμας» είχε προγραμματιστεί να τον χειρουργήσει ένας Άγγλος που είχε την φήμη του καλού καθηγητή αλλά του κακού χειρούργου με τρεμάμενα χέρια…

Ο Λάμπης Τσιριγωτάκης κάνει μια συγκλονιστική περιγραφή πως την τελευταία στιγμή εμφανίστηκε στο «Σεντ Τόμας» , ως «από μηχανής Θεός» ένας “Δεξιός” Έλληνας καρδιοχειρουργός ονόματι Στέργιος Θεοδωρόπουλος απο την Ομάδα Γιακούμπ που ως απρόσκλητος επισκέπτης μπουκάρει στην σουίτα του Αντρέα, γίνεται σύμμαχος της Δήμητρας και ανατρέπουν τον προγραμματισμένο χειρουργείο που θα έκανε ο «φοβισμένος ηλικιωμένος καθηγητής με τα τρεμάμενα χέρια» .

IMG 2027

Ο νεαρός Ελλην γιατρός Στέργιος Θεοδωρόπουλος ευρισκόμενος για πρώτη φορά ενώπιον του “μεγάλου” ασθενούς με σταθερή φωνή του λέει: «Κύριε Πρόεδρε δεν είμαι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ αλλά της ΝΔ. Ωστόσο ως γιατρός πρέπει να σας πω ότι η κατάσταση σας είναι πολύ σοβαρή και δεν πρέπει να χειρουργηθείτε τώρα εάν δεν υπάρχει σταδιακή αποκατάσταση των δεικτών της υγείας σας. Εμείς στο Χέρφιλντ ως ομάδα του Δρ Γιακούμπ είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε για επιτυχή έκβαση της περιπέτειας που αναπόφευκτα καλείστε να περάσετε». Αρχικά ο Αντρέας αντιδρά αρνητικά αλλά αφήνει ένα περιθώριο δυο ημερών για να το σκεφτεί.

Τα δυο εικοσιτετράωρα ήταν ικανά να μεταπείσουν τον Αντρέα φυσικά με την παρότρυνση της Δήμητρας που όπως θα πει αργότερα ο Γιακούμπ αποτελούσε το μεγάλο κίνητρο του Αντρέα για Ζωή.

IMG 2053

Η «απαγωγή» του Αντρέα

Ο συγγραφέας περιγράφει την “απαγωγή” του Αντρέα από το «Σεντ Τόμας» και με το αυτοκίνητο του πρέσβη και την μεταφορά του στο Χέρφιλντ ως …Αντρέας Άντερσον. Από τη πρώτη στιγμή τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς Αντριου Άντερσον διαχειρίζεται αποκλειστικά ο “δεξιός” Στέργιος Θεοδωρόπουλος και δεν τον ανταλλάσσει με τίποτα ! Πέντε χρόνια μετά στις εκλογές του 1993 απο την ΝΔ του κάνουν κρούση να τους δώσει τον ιατρικό φάκελο του Αντρέα Παπανδρέου με αντάλλαγμα να τον κάνουν Διοικητή στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο! Ο Θεοδωρόπουλος τους γυρίζει την πλάτη…

Το τιμ των Ελλήνων γιατρών που παρέμεινε στον πάγκο

Ο Λάμπης Τσιριγωτάκης αποκαλύπτει ότι ο Γιακούμπ διαφώνησε με την ελληνική ιατρική ομάδα [ Κρεμαστινός (καρδιολόγος) – Ντάνος (Παθολόγος) – Πλέσσας (Αγγειολόγος) ] που ήθελε η ενημέρωση στους δημοσιογράφους να ήταν ανοιχτή χωρίς μυστικά και γωνιές.

Ο Λάμπης Τσιριγωτάκης αποκαλύπτει ότι ο Στέργιος Θεοδωρόπουλος με τον μόνο καρδιοχειρουργό που συνομιλούσε στην Αθήνα ήταν με τον Πέτρο Αλεβιζάτο , ενώ απέτυχε η προσπάθεια του Μένιου Κουτσόγιωργα να μπάσει στο ιατρικό τιμ τον δικό του καρδιοχειρουργό Παναγιώτη Σπύρου απο την Θεσσαλονίκη… Στο βιβλίο γίνεται και μία αλλη αποκάλυψη ότι ο Κρεμαστινός έμεινε με την χειρουργική ποδιά στο …χέρι , καθώς πριν ξεκινήσει το χειρουργείο ο Αντρέας διέταξε να αποσυρθούν όλοι οι Έλληνες γιατροί που τον συνόδευαν στο Λονδίνο !

Το τηλεφώνημα του Ολάζ και το δώρο της Θάτσερ

Ο Λάμπης Τσιριγωτάκης αποκαλύπτει επίσης το τηλεφώνημα του Ολάζ στον Αντρέα πριν μπει στο χειρουργείο όπου του εξιστορούσε την δίκη του εμπειρία από παρόμοια εγχείρηση που ήδη είχε κάνει. Αποκαλύπτει και τα ερωτικά μηνύματα πίστης και αφοσίωσης που αντάλλασσαν ο Αντρέας με την Δήμητρα πριν το χειρουργείο αλλά και την εντολή του Αντρέα στον Θεοδωρόπουλο ότι πρώτα θα ενημερώνεται η Δήμητρα για την πορεία του χειρουργείου.

Η ανάρρωση του Αντρέα έχει αρκετές πιπεράτες στιγμές που φωτίζει ο Λάμπης Τσιριγωτάκης πιο χαρακτηριστική η επίσκεψη της Μάργκαρετ Θάτσερ που περίμενε να δει έναν ασθενή καθηλωμένο στο αναπηρικό αμαξίδιο και γι αυτό που είχε φέρει ως δώρο μια μάλλινη καρό σκοτσέζικη κουβέρτα για να την απλώνει στα πόδια του όταν κάθεται στο αμαξίδιο. Περιγράφει και την λοξή φαρμακερή ματιά που έριξε στην Θάτσερ η Δήμητρα όταν του παρέδιδε το δώρο της.

Ο λογαριασμός που έκανε …φτερά

Για πρώτη φορά στο βιβλίο του Λάμπη Τσιριγωτάκη γίνεται ανοιχτά λόγος για τα χρήματα που έκαναν “φτερά” από τον λογαριασμό που είχαν ανοίξει επιχειρηματίες για τα έξοδα χειρουργείου και νοσηλείας του Αντρέα στο Λονδίνο… Όπως για πρώτη φορά διατυπώνονται αμφιβολίες και υπαινιγμοί του Γιακούμπ για τον θάνατο του Αντρέα και για το πιστοποιητικό θανάτου που γράφει «ηλεκτρομαγνητικός διαχωρισμός». Ο Γιακούμπ όταν ήρθε στην Αθήνα για την κηδεία του Αντρέα ρώτησε:

– Νεκροψία κάνατε;

Η απάντηση ήταν αρνητική!

Η αντίδραση του διάσημου Αιγύπτιου καρδιοχειρούργου μονολεκτική «Κακώς»..

Το δημοσιογραφικό παρασκήνιο στο Χέρφιλντ

Πλούσιο παρασκήνιο για τα δημοσιογραφικά παρατράγουδα. Πώς ο Γιώργος Καρατζαφέρης έμπασε κάμερα στην ενημέρωση. Πως ο Σιάγκας πλάκωσε στο ξύλο τον Τράγκα. Για τις αγωνίες της Μαργαρίτας Σφέτσα να βρει αντιπολιτευτικές πληροφορίες, για τις αποκαλύψεις της Νικολούλη στο Έθνος για τα ψώνια της Δήμητρας στο Λονδίνο, ενώ η ίδια ήταν στην Αθήνα…

Δ.Β.

IMG 2029

IMG 2030

IMG 2036

IMG 2037

IMG 2040

ieidiseis.gr



Source link

Παρόμοια Άρθρα

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΛΙΑΚΟΣ: Πάνω από 2.000 πολίτες έκριναν τις εκλογές στη Δυτική Αχαΐα! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

news

Παρών ο Νίκος Κατσουγκράκης στην αναγόρευση του Γιάννη Στουρνάρα σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών

news

Τι δουλειά είχε στον Πύργο το δεξί χέρι του Μητσοτάκη;

news