Pella Voice
Κοινωνία

Στερεύει από μαχητικά η Τουρκία και στέλνει drone στο Αιγαίο

“Ποδαρικό” με παραβιάσεις έκανε η Τουρκία το νέο χρόνο κάνοντας υπερπτήσεις από drones στο Αιγαίο.

Στις 19 Ιανουαρίου η Πολεμική μας Αεροπορία υποδέχεται τα πρώτα έξι ελληνικά Rafale και παράλληλα βάζει στα υπόστεγα τα F-16, BLOCK 52+ προκειμένου να εξελιχθούν σε κατηγορία Viper, την ώρα που η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας φαίνεται να βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Μετά τις συγκεκριμένες παραβάσεις τουρκικών μαχητικών, τις μειωμένες εσωτερικές εκπαιδεύσεις και την ανύπαρκτη συμμετοχή της στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, η Τουρκία επιβεβαιώνει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη διαθεσιμότητα μαχητικού εξοπλισμού.

Επιπλέον, το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Τουρκία έχει προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις στα μαχητικά σε βασικά αναλώσιμα που είναι απαραίτητα για να σηκωθούν. Αξίζει όμως, να σημειωθεί ότι, μετά το πραξικόπημα που έγινε στη Τουρκία το 2016 στέρησε από την πολεμική της αεροπορία το 80% των πιλότων όπως αναφέρει ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Παρότι, το ποσοστό αυτό μειώνεται σταδιακά δεν σημαίνει πως οι νεαροί πιλότοι που έχουν διαθέτουν την εμπειρία και το ψυχικό σθένος να τα βάλουν με τους Έλληνες πιλότους μας. Οι Έλληνες χειριστές αντιλαμβάνονται σχεδόν καθημερινά τις το πανικό των Τούρκων πάνω από το Αρχιπέλαγος. Μάλιστα, για να ξεφύγουν από το στόχαστρο εκτοξεύουν θερμοβολίδες αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά μαχητικά.

Παρόμοια Άρθρα

Μήνυμα-έκκληση Φ. Λιάκου: Βάλτε πλάτη στους παραγωγούς, κύριε Φαρμάκη

Χρήστος Βεργαναλάκης

Σχολεία-μαθητές: Πόσα παιδία βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό με το «καλημέρα»

Nikoleta

Η Περιφέρεια ακύρωσε τη συμμετοχή της στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2022 στη Μόσχα!

news