Pella Voice
Κοινωνία

Άγιον Όρος: Στην Αθήνα η εικόνα του Άξιον Εστί – Δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους

Με αεροσκάφος που παραχώρησε η Aegean μεταφέρεται στην Αθήνα η εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί, η οποία θα παραμείνει στη Μητρόπολη Αθηνών μέχρι τις 15 Μαΐου. Την θαυματουργή εικόνα συνοδεύει αντιπροσωπεία περίπου 30 μοναχών από το Άγιον Όρος, με επικεφαλής τον Πρωτοεπιστάτη π. Χριστοφόρο Ιβηρίτη.

Το πρωί πριν τη μεταφορά, η εικόνα τοποθετήθηκε στο μέσο του Ναού του Πρωτάτου στις Καρυές, όπου ο Πρωτοεπιστάτης έδωσε ευχές και η μεταφορά της έγινε με κωδωνοκρουσίες στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους.

Η έξοδος έγινε με το πλοίο της γραμμής και όταν το Άξιον Εστί έφτασε στην Ουρανούπολη, πλήθος κόσμου περίμεναν στο λιμάνι για να προσκυνήσουν.

Η επίσημη υποδοχή της εικόνας θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους το απόγευμα στις 6 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και στη συνέχεια συνοδεία αγήματος και της μπάντας του Ελληνικού Στρατού θα μεταφερθεί στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα τελεστεί Δοξολογία και Ιερά Παράκληση.

Σημειώνεται, ότι η μεταφορά της εικόνας του Άξιον Εστί στην Αθήνα για λαϊκό προσκύνημα ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου, αλλά αποφασίστηκε με αναβολή, λόγω της τραγωδίας των Τεμπών.

Παρόμοια Άρθρα

Υπόθεση Λιγνάδη: Μυθική ανακοίνωση Κούγια για το συνεργείο με τους «Μουτζαχεντίν» στο χώρο της τέχνης

news

Ανέβασαν στο tik tok ότι πέθανε η κόρη του Βελισσάρη, κάτι που ήταν ψέμα

news

Πέθανε ένα μοναδικό είδωλο ψυχαγωγίας: Ραφαέλα Καρά